lauantai 4. kesäkuuta 2016

Ranskalaisia lounaita

Heti on tullut selväksi, että syöminen on täällä todellakin elämän suola. Aamulla verstaalle kannetaan kahvileiväksi croissantteja kulman takaa Boulangerie-Patisseriesta ja lounas on varsinainen spektaakkeli. Lieneekö tätä asiallista kertoa opinnäytteessä, mutta kyllä, torstainakin lounas päättyi snapsiin. Ilmeisesti se on jotain grappaa. Ei kuulemma mikään paikallinen erikoisuus. Joko uutuusarvoni on edelleen kova tai sitten se nyt vain on osa ranskalaisen puusepän lounasta. Meno lounasravintolassa on muutenkin melkoista. Torstaina oli sadepäivä ja tupa ääriään myöten täynnä ja meteli korvia huumaava. Lähes joka pöydässä viinikarahvi. Aika suuri osa asiakaskunnasta näyttää tosin olevan eläkeläisiä, joten mikäs heillä viinistä ja ruuasta nauttiessa. Torstaina oli myös selvästi jonkinsortin perinneruokapäivä ja päivän annos, Plat du jour, oli Tete de veau, vasikan pää. Ranskalaiset katsoivat mua riemukkain ilmein, että mahtaako Suomen tytölle kelvata. Tokihan minä lähes kaikkea syön, mutta varmistin kuitenkin, että aivot eivät kuulu annokseen. Toinen vaihtoehto olisi ollut paikallinen possunsisälmysmakkara, Andouillette, joka mainitaan kaikissa turistioppaissa, ja jonka olen ajatellut välttää. Kuulemma erinomaista sekin. Ei vasikan päässä mitään vikaa ollut, paitsi järkyttävä läskin määrä. Muilta osin oikein herkullinen. Meteli sen kuin yltyi lounaan edetessä niin, että mua alkoi jo naurattaa, ja oli pakko todeta työkavereille, että Suomessa meno yltyy tähän pisteeseen vasta hyvän matkaa puolen yön jälkeen.

Ja sitten siihen varsinaiseen puusepän hommaan:
Torstaina porailin Tripode-pöydän jalkojen metallisiin kiinnityslevyihin ruuvien reiät ja kiinnitin jalat niihin. Pöytiä toimitetaan postipaketteina, joten jalat ovat irroitettavat. Tässä pöytä valmiina:


Lisäksi maalasin keskiviikkona aloittamani pikkupöydän toiseen kertaan ja lakkasin Adrienin valmistaman vetolaatikoston.

Perjantaina oli lyhyt työpäivä. Työaikani on ranskalaisittain 35h/vko ja sain valita, teenkö sen tasaisesti viidelle päivälle jaettuna vai ma-to 8 tuntia ja perjantaina klo 12 kotiin. Valitsin jälkimmäisen. Kuulemma monissa yrityksissä tehdään näin. Ehdin opetella reunalistoituskoneen käytön ja valmistaa ja lakata kaksi yöpöydän kantta tammiviilutetusta levystä.

Kuvassa reunalistoituskone ja listoitettava yöpöydän kansi. Alakuvassa leikkuri, jolla listan pää katkaistiin, koska kone ei katkaissut listan alkupäätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.