sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Turismia, osa 2

Lyonissa on lyhyen kokemukseni mukaan hyvin toimiva kaupunkipyöräverkosto ja pyöräkaistat lähes joka paikassa. Lauantaina hyppäsin pyörän selkään ja polkaisin ulkoilmamuseo Musée Tony Garnieriin, joka on 1920- ja 30-luvuilla arkkitehti Tony Garnierin suunnitelmien mukaan rakennettu "ideaalikaupunginosa". Talojen seinillä on 25 maalausta, joissa kuvataan ihannekaupunkia. Osa näistä on Garnierin suunnitelmia ja osa tilattu muilta taiteilijoilta, mukana myös ulkomaisia ajatuksia ihanteellisesta kaupungista.


Illalla suuntasin taas Fourvièrelle ja roomalaisille teattereille, tällä kertaa maksulliseen näytökseen katsomaan Tania's paradise -nimistä yhden naisen sirkusesitystä pienen pienessä jurtassa. Aika vangitseva tunnelma, kun esiintyjä oli koko ajan vain noin metrin päässä itsestä.


Sirkuksen jälkeen laskeuduin takaisin alas vanhaan kaupunkiin ja yllätyksekseni ja ilokseni Saint-Jeanin aukiolla oli ilmainen jazz-konsertti. Mukavahan siinä oli istuskella kirkon rappusilla nautiskellen musiikista ja täytetystä ohukaisesta. Puitteet olivat kaiken kaikkiaan kohdallaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.